Петербург очолив ТОП-10 міст Росії, де пройшло найбільше протестів

Петербург очолив ТОП-10 міст Росії, де пройшло найбільше протестів

Опитування
Укрінформ
Згідно з доповіддю російського Центру економічних і політичних реформ Петербург очолив рейтинг регіонів Росії, де пройшло найбільше протестних акцій.

Доповідь розміщена на сайті Центру.

У ТОП-10 регіонів за кількістю протестних акцій за рік увійшли наступні регіони РФ: Санкт-Петербург, Ростовська область, Краснодарський край, Саратовська, Московська, Оренбурзька, Челябінська, Свердловська області, Москва, Волгоградська області.

Що стосується численних протестів, тобто які зібрали понад тисячу осіб, то тут у ТОП-10 увійшли Москва, Челябінська і Нижегородська області, Санкт-Петербург, Самарська область, Алтайський край, Ростовська, Оренбурзька, Свердловська і Новосибірська області.

Читайте також: Справу про російському втручання у вибори: У США планують масштабні протести

Найчастіше протестували через пенсійну реформу (46,5% від загальної кількості). У 16,4% випадків протестні акції мали переважно політичний характер – вони були пов'язані як з загальфедеральним, так і з регіональним порядком. На протести ошуканих пайовиків припало 7%, на екологічні протести – 7,3% (в тому числі «сміттєві бунти» - 3,5%). Автори доповіді окремо відзначили, що акції проти сміттєвих полігонів залучили багато учасників, носили стихійний характер і мали резонанс у суспільстві.

У доповіді не наводяться чисельні показники кількості протестів. Але інші ЗМІ повідомляли, що всього за дев'ять місяців 2018 року в Росії пройшло 2154 акції, тільки в третьому кварталі - 1244. Для порівняння: за весь 2017 рік пройшло 1479 акцій.

Фото: rosbalt.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-