Справа про російське втручання у вибори: У США планують масштабні протести

Справа про російське втручання у вибори: У США планують масштабні протести

Укрінформ
У США організуються сотні протестів з вимогою до президента Дональда Трампа не перешкоджати розслідуванню про російське втручання у президентські вибори у 2016 році.

Про це повідомляє Reuters.

"У четвер американські прогресивні групи організують сотні протестів по всій країні з вимогою до президента Дональда Трампа не перешкоджати розслідуванню про російське втручання, яке допомогло йому виграти президентські вибори у 2016 році", - йдеться у повідомленні.

Протести під гаслом "Всі рівні перед законом" заплановані в американських містах у четвер о 17 годині за місцевим часом. Таким чином, люди хочуть стати на захист розслідування про російське втручання, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер.

Зазначається, що активістів до цього спонукало рішення Трампа замінити генпрокурора Джеффа Сешнса на Меттью Уітакера (нині він призначений виконуючим обов'язки генпрокурора - ред.).

Читайте також: Трамп назвав CNN "ворогами народу", а журналіста - грубіяном

Як повідомляв Укрінформ, передбачається, що Уітакер візьме під контроль розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, яке формально підпорядковувалось заступнику генпрокурора Ріду Розенстайну. Як відомо, за процедурою, російське розслідування мав контролювати генеральний прокурор Джефф Сешнс, однак з самого початку він оголосив про самовідвід у цій справі через скандал, який виявив його спроби приховати зв'язки з представниками російського уряду.

Раніше, у середу президент США Дональд Трамп звільнив генерального прокурора Джеффа Сешнса. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-