Проміжні вибори у США: Facebook та Twitter видалили мільйони проросійських постів

Проміжні вибори у США: Facebook та Twitter видалили мільйони проросійських постів

Укрінформ
Уряд США отримав інформацію про кілька "обмежених" спроб введення в оману виборців у соцмережах у день голосування на проміжних виборах.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника Міністерства внутрішньої безпеки США.

"Facebook Inc та Twitter Inc видалили мільйони постів та закрили акаунти, пов'язані з операцією щодо посилення впливу РФ, Ірану та інших під час виборів в США у вівторок", — йдеться у повідомленні.

Співрозмовник агентства не розкрив зміст публікацій у соцмережах, що містили дезінформацію, але сказав, що вони були швидко видалені.

Урядові слідчі та служби безпеки США заявили, що люди, які, імовірно, пов'язані з російським урядом, активно поширюють суперечливий контент і просувають екстремістські теми напередодні виборів.

Читайте також: Трамп визнав поразку у Палаті представників Конгресу

Як повідомлялося, у вівторок відбулися проміжні вибори до Конгресу США, під час яких обиралися всі 435 конгресменів до Палати представників, а також 35 зі 100 членів Сенату.

За результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років матиме більшість у Палаті представників, натомість республіканці утримають контроль над Сенатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-