Вибори до Конгресу змусили американські біржі знизити ставки

Вибори до Конгресу змусили американські біржі знизити ставки

Укрінформ
Фондовий ринок у США відреагував незначним зниженням ставок під час відкриття торгів у вівторок через очікування інвесторів можливих змін у Конгресі США, обидві палати якого досі контролюють республіканці.

Про це повідомляє Reuters.

"Американські фондові біржі під час відкриття торгів у вівторок мали дещо занижені ставки, оскільки інвестори перебувають в очікуванні результатів проміжних виборів у США, які можуть сформувати майбутнє президентства Дональда Трампа, а також піддати випробуванням його податкову й торговельну політику", - йдеться у публікації.

Як пояснює агентство, серед інвесторів створився "застережливий настрій", пов'язаний з можливістю "опозиційних" демократів отримати більшість у Палаті представників, а також спроможністю Республіканської партії Трампа зберегти більшість у Сенаті.

Якщо республіканці втратять контроль у Капітолії, можливе виникнення політичної кризи між Білим домом і Конгресом. Це, своєю чергою, може перешкодити втіленню програми Трампа та підвищить ризики політичної нестабільності, пояснює агентство занепокоєння інвесторів.

Водночас, існують побоювання, що на ринку може відбутися різке падіння акцій, якщо демократи отримають і Палату представників, і Сенат. І навпаки, акції можуть зрости на тлі сподівань збільшення податкових ставок, якщо республіканці збережуть контроль над Конгресом.

Читайте також: Британський аналітик: Світова економічна криза може повторитися

Тим часом, уже зараз сукупність багатьох чинників, у тому числі, підвищення митних ставок США, торговельних суперечок у глобальному вимірі, а також занепокоєння з приводу зростання корпоративного прибутку, створили негативну тенденцію на світових фондових ринках у жовтні. Зокрема, S&P 500 мав свій найгірший місяць за останні сім років.

Інвестори також очікують ознак розв'язання торговельної суперечки між США і Китаєм, в той час, як обидві країни запланували переговори в Вашингтоні у п'ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-