Трамп публічно підтримав конгресмена, підозрюваного у зв'язках з Кремлем

Трамп публічно підтримав конгресмена, підозрюваного у зв'язках з Кремлем

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп виступив із публічною підтримкою конгресмена від республіканців Дани Рорабахера, який протягом останніх років продовжує висловлювати проросійську позицію в Конгресі та підозрюється у зв'язках з РФ.

Відповідний допис нинішній глава Білого дому розмістив на своїй офіційній сторінці в Twitter, повідомляє Укрінфом.

"Дана Рорабахер є великим конгресменом для свого округу, а також для населення Каліфорнії. Він багато працює і має повагу від усіх – він веде за собою! Демократи відчайдушно намагаються змістити Дану, витрачаючи величезні суми, щоб обрати супер ліберала, який слабкий у питаннях злочинності та поганий для наших військових і ветеранів!"- написав Трамп.

Основні голосування на проміжних виборах до Конгресу США відбудуться в вівторок. Американці обиратимуть конгресменів до Палати представників у повному обсязі, а також третину Сенату.

Читайте також: Дерипаска найняв британського лорда і послів, щоб лобіювати зняття санкцій — NYT

Нагадаємо, Дана Рорабахер відомий своїми виступами на підтримку тісної співпраці з нинішнім російським керівництвом, а також висловлюванням симпатій відносно позицій Кремля попри агресію РФ у Європі та втручання у внутрішні справи США. Конгресмен неодноразово заявляв, що особисто знайомий з Володимиром Путіним і навіть боровся з ним на руках. Втім ця історія не має інших підтверджень, крім слів Рорабахера.

У цьому зв'язку навіть керівництво Республіканської партії висловлювало недовіру своєму члену в Палаті представників. Зокрема, відомо, що конгресмену рік тому партійне керівництво відмовило в компенсації коштів, витрачених ним на організацію зустрічі з Джуліаном Асанджем, якого підозрюють у змові з росіянами. При цьому було висловлено занепокоєння у зв'язку з давніми зв'язками законодавця з Кремлем. Справа дійшла навіть до того, що Рорабахер отримав попередження від ФБР, у якому він розглядався як потенційно завербований російський шпигун у вищих колах американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-