У Пакистані виправдана судом християнка досі у в'язниці

У Пакистані виправдана судом християнка досі у в'язниці

Укрінформ
У Пакистані християнка Азія Бібі, якій Верховний суд скасував смертний вирок за богохульство і виправдав, досі залишається за гратами, оскільки адміністрація в'язниці "очікує інструкцій".

Про це у коментарі DW заявив голова в'язниці в провінції Пенджаб Салім Баїг.

"Ми чекаємо на інструкції від Верховного суду. Азія Бібі перебуває у в'язниці, точне місце її розташування не може бути розкрите з міркувань безпеки", - сказав Баїг.

Після того, як Верховний суд Пакистану 31 жовтня виправдав Азію Бібі та постановив звільнити її з в'язниці, в якій вона провела близько 10 років, країну охопили масові протести радикальних ісламістів. Представники ультрарелігійної партії "Техрік-є-Лабаїк Пакистан" закликали до вбивства суддів Верховного суду та виправданої жінки, а також повстання проти армії. 

За даними ЗМІ, пізніше ісламісти і пакистанський уряд уклали угоду, яка передбачає, що влада не стане заперечувати проти оскарження виправдувального вироку Азії Бібі, і протести вдалося припинити.

Чоловік Бібі Ашіг Масіх заявив, що був шокований рішенням уряду домовитися з ісламістами. "Цієї угоди ніколи не повинно було бути", - сказав він. 

Масіх побоюється за життя дружини. "Ситуація небезпечна для Азії. Я відчуваю, що її життя не захищено", - зазначив він. 

Читайте також: У Кашмірі вбили місцевого лідера індійської правлячої партії

Тим часом адвокат ув'язненої Саїф-уль-Мулук залишив країну та вилетів до Єгипту через побоювання за власну безпеку. 

Мати п'ятьох дітей християнка Азія Бібі у 2010 році була визнана винною в образі ісламу і засуджена до смертної кари за те, що під час роботи у полі у 2009 році захотіла випити води з колодязя для мусульман. Її звинуватили в богохульстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-