Тірана знову викликала

Тірана знову викликала "на килим" грецького посла через антиалбанські інциденти

Укрінформ
МЗС Албанії викликало грецького посла вдруге за останні три дні, вимагаючи публічного засудження антиалбанських інцидентів у Греції, викликаних загибеллю албанського грека у перестрілці з поліцією кілька днів тому.

Про це повідомляє Balkan Insight

«У середу офіційна Тірана висловила черговий протест грецькому послу через низку нещодавніх антиалбанських інцидентів у Греції, спричинених убивством етнічного грека албанською поліцією, вимагаючи офіційно засудити їх», - зазначається у повідомленні.

Йдеться про такі інциденти, як повідомлення про закладену біля албанського посольства в Афінах бомбу, підпал албанської крамниці в грецькій столиці та публічне спалення албанського прапора біля будівлі грецького парламенту у вівторок увечері. 

Читайте також: Греція вимагає від Німеччини €288 мільярдів репарацій

Як відомо, причиною спалаху антиалбанських настроїв у Греції стала загибель минулої неділі від рук албанської поліції етнічного грека з прикордонного з Грецією села – 35-річного Костандіноса Каціфи, який під час грецького національного свята, дня початку війни з Італією 1940 року, відкрив стрільбу по правоохоронцях, коли ті почали скидати піднятий на одному з грецьких військових цвинтарів державний прапор Греції.

В Албанії на сьогодні компактно проживають на півдні країни близько 24 тисяч етнічних греків, а у Грецію за останні 30 років емігрували більше 600 тисяч албанців – переважно трудових мігрантів.

Фото: Malton Dibra/LSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-