Трампа розкритикували за ролик про

Трампа розкритикували за ролик про "мігрантів-вбивць"

Відео
Укрінформ
Демократи та низка республіканців засудили поширення президентом США у соцмережах ролику. в якому йдеться, що мігранти є джерелом насильства в Америці, а демократи лише сприяють цьому.  

Про це повідомляє інформагентство Reuters

"Президент США Дональд Трамп потрапив під різку критику в четвер через рекламний ролик, який пов'язує демократів, а також іммігрантів з насильницьким злочином", - зазначає видання.

При цьому підкреслюється, що не тільки демократи, але й деякі республіканці звинуватили президента в поширенні одного з найбільш огульних політичних оголошень за останні три десятиліття.

У ролику політичного характеру, який поширив на своєму Твіттер-акаунті президент, використовуються кадри із судових слухань проти Луїса Бракамонтеса. Він – нелегальний іммігрант із Мексики, визнаний винним у вбивстві в 2014 році двох поліцейських у Сакраменто, Каліфорнія. При цьому у відео вставлені кадри із зображенням натовпу мігрантів, які очевидно, відсилають глядача на повідомлення про каравани мігрантів, що прямують Мексикою до кордону США.

У супроводжувальних титрах підкреслюється, що саме демократи дозволили Бракамонтесу в'їхати до США. "Кого ще демократи дозволять впустити в країну?" - йдеться у відео. Наприкінці ролику вставлений напис: "Президент Дональд Трамп та республіканці роблять Америку безпечною знову!"

За інформацією ЗМІ, за цю політичну рекламу заплатила кампанія Трампа. У самій же кампанії поки не підтвердили і не спростували це.

Тим часом, ряд впливових демократів розкритикували президента через безпідставні обвинувачення. Серед них, у тому числі, - голова Демократичного національного комітету Том Перес, який назвав зусилля Трампа "відволікаючими" й такими, що сіють розкол та страх серед населення.

Водночас із критикою виступили й представники республіканського руху. При цьому наводяться деякі з них. "Ти – мерзенний розкольник, найгірша соціальна отрута, яка вражає нашу країну на десятиліття", - заявив у Твіттері колишній голова Республіканської партії у штаті Флорида Аль-Карденас.

"Ця реклама і твоє цілковите схвалення її засудить і тебе, і твою фанатичну спадщину назавжди в літописі американської історії", - написав республіканець.

Політична реклама з'явилася в останній тиждень перед основними голосуваннями на проміжних виборах до Конгресу США, які відбудуться наступного вівторка. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-