Отруєння Скрипалів: до 6 листопада стане відомо, чи будуть нові санкції США проти РФ

Отруєння Скрипалів: до 6 листопада стане відомо, чи будуть нові санкції США проти РФ

Укрінформ
Державний департамент США має до 6 листопада представити Конгресу висновок, чи дотримується Росія умов американського Акта про хімічну й бактеріологічну зброю через справу про отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері.

Про це на брифінгу заявив заступник речника Держдепа Роберт Палладіно.

"Акт про хімічну й біологічну зброю вимагає від Держдепу, щоб він доповів Конгресу, чи виконала Росія умови, які прописані в документі, через три місяці після початкового аналізу у справі Скрипаля. Початковий аналіз був зроблений 6 серпня, і тому наш дедлайн щодо доповіді — 6 листопада", — сказав він.

За словами Палладіно, якщо Держдеп не зможе підтвердити, що Москва дотримується зазначеного Акта, то американське відомство після консультацій з Конгресом зобов'язане запровадити другий раунд санкцій проти РФ.

У вересні помічниця державного секретаря США з економічних і ділових питань Маніша Сінгх заявила, що американське відомство працює над другим, жорсткішим, пакетом санкцій проти Росії, які можуть буті запроваджені в листопаді через отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Як повідомлялося, 5 березня колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені непритомні у Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікували речовину і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: ФСБ затримала прикордонника за продаж даних про «Петрова» і «Боширова» — ЗМІ

27 серпня набув чинності перший раунд американських санкції проти РФ у справі про отруєння Скрипалів.

Другий етап передбачає посилення обмежень, якщо Росія впродовж 90 днів не виконає низку вимог щодо хімічної і бактеріологічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-