Екологічні проблеми Світового океану потребують глобальних дій – Могеріні

Екологічні проблеми Світового океану потребують глобальних дій – Могеріні

Укрінформ
Жодна країна на сьогодні не здатна самотужки вирішити екологічні проблеми Світового океану, саме тому його збереження має стати результатом скоординованих глобальних зусиль.

Про це у понеділок, 29 жовтня, заявила Високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Стан наших океанів вимагає цілеспрямованих глобальних дій. Жодна країна не може самотужки досягти успіху на цьому шляху. Це вимагає рішучості, змістовності зусиль та партнерства як в Європейському Союзі, так і за його межами", - зазначила Високий представник ЄС.

У понеділок під час міжнародної конференції "Наші океани", яка відбувається на Балі (Індонезія), Європейська комісія оголосила про виділення 300 мільйонів євро для фінансування ініціатив та зобов’язань зі збереження океану. Згадані заходи охоплюють такі чутливі сфери як забруднення океанських вод пластиковими відходами, створення сприятливих умов для розвитку пов’язаної з океанами «блакитної» економіки, покращення системи досліджень та спостереження за океанами тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-