Екологічні протести в Німеччині: поліція завела справи на 400 активістів

Екологічні протести в Німеччині: поліція завела справи на 400 активістів

Укрінформ
У ФРН екологічних активістів, які виступають проти вирубки Хамбахського лісу, обвинувачують у порушенні громадського порядку.

Про це повідомляє DW.

"У західнонімецькій землі Північний Рейн-Вестфалія поліція в суботу, 27 жовтня, відкрила справи проти 400 екологічних активістів з руху Ende Gelande, які виступають проти розвитку вугільної енергетичної галузі і вирубки Хамбахського лісу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що активістів обвинувачують у порушенні громадського порядку. Раніше 250 активістів намагались проникнути на вугільну шахту в Індені. Окрім того, на шахті в Хамбаху 18 активістів продовжують утримувати захоплений у суботу екскаватор.

У протестних акціях у суботу взяли участь загалом близько 6,5 тисячі людей. Близько чотирьох тисяч активістів зайняли колію, якою концерн RWE відправляє вугілля з шахти Хамбах до Нідерауссема, Фріммерсдорфа та Нофрата. За даними поліції, на колії перебували близько двох тисяч активістів. Через демонстрацію довелось тимчасово перекрити рух автобаном А4 на ділянці між Дюреном та Керпеном.

Наступного тижня Ende Gelande планує продовжити протести проти вирубки лісу. "RWE та уряд чіпляються за вчорашні руйнівні технології", - заявила речниця руху.

Читайте також: Український ліс незаконно купують європейські компанії-гіганти - Earthsight

Між тим у неділю, 28 жовтня, в Ende Gelande оголосили нову незаплановану акцію протесту - її учасники мають пройти маршем від Хамбаха до покинутого кар'єру з видобутку бурого вугілля в поселенні Моршеніх.

Повідомляється, що гучні протести проти вирубки Хамбахського лісу в Німеччині тривають уже кілька тижнів. Ліс мав бути частково зрубаний задля видобутку бурого вугілля енергетичним концерном RWE. Однак захисники довкілля називають Хамбахський ліс чи не останнім реліктовим лісом Центральної Європи і виступають проти планів RWE вирубувати вікові дерева. Загалом протистояння триває вже кілька років.

5 жовтня Вищий адміністративний суд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія тимчасово заборонив концерну RWE вирубку дерев в районі вугільного розрізу Хамбах - доти, поки не буде ухвалене рішення за скаргою екологічної організації BUND NRW на план роботи буровугільного кар'єра RWE з 2018 по 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-