У Німеччині учасники акції проти використання вугілля блокували залізничні колії

У Німеччині учасники акції проти використання вугілля блокували залізничні колії

Фото, відео
Укрінформ
У Німеччині в Рейнській області під Кельном блокуванням залізничних шляхів і протистоянням з поліцією завершилася суботня акція активістів, які виступають проти використання вугілля.

Про те, як проходила акція кореспондентові Укрінформу повідомили її організатори.

«Більш як 6500 активістів послідували заклику Ende Gelаеnde і заблокували видобуток корисних копалин у кам'яному басейні Рейнланд недалеко від Кельна, це стало наймасовішою акцією громадянської непокори німецькому кліматичного руху», - зазначили в громадській організації.

Зокрема, з обіду близько 4 тисяч людей закрили своїми тілами рейки, що ведуть до електростанцій енергетичної компанії RWE від кар'єра Хамбах. А там з раннього ранку група із 40 осіб не давала працювати вугледобувній техніці. Кілька сотень людей намагалися проникнути у вугільний розріз «Інден», але були зупинені поліцією.

У кількох випадках поліція, яка оцінила кількість учасників в 2,5 тисячі, змушена була застосувати кийки, водомети і сльозогінний газ. Зокрема, для того, щоб звільнити автобан і пасажирську залізницю.

Читайте також: В Папуа-Новій Гвінеї тисячі людей мітингують проти закупівлі автомобілів Maserati

У суботу для підтримки німецьких активістів, прибули десятки сотень їх однодумців з Берліна і спеціальним поїздом із Праги. Ende Gelаеnde за підтримки активістів з інших європейських країн домагається припинення видобутку бурого вугілля в Рейнській області під Кельном. У цьому районі розташовані 3 відкриті шахти лігніту і 4 ТЕС.

Німеччина є світовим лідером з видобутку бурого вугілля, продукти переробки якого сильно забруднюють повітря. Вже 2 місяці в Хамбаському лісі, де RWE має намір розробити новий вугільний розріз, проходять багатотисячні акції протесту. Влада обіцяє розібратися з цим питанням. Працівники вугільної галузі днями провели анти-акцію, вимагаючи збереження їхніх робочих місць.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-