Меркель і Макрон вирушили до Праги

Меркель і Макрон вирушили до Праги

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон у зв'язку зі 100-річним ювілеєм утворення Чехословаччини у п'ятницю проводять в Празі окремі зустрічі з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем.

Про це повідомляється на сайті чеського уряду.

«У п'ятницю, 26 жовтня 2018 року, прем'єр-міністр Андрій Бабиш зустрічається з канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель на віллі Крамарж, щоб відсвяткувати 100-річчя з дня заснування Чехословаччини. Іншими темами зустрічі стануть чесько-німецькі економічні відносини, співробітництво в галузі науки і досліджень, оцифрування», - повідомляють в уряді.

Переговори проходять у форматі офіційного обіду.

Читайте також: Макрон спростував фейк про візи для британців після Brexit

В цей же день ввечері за вечерею Бабіш спілкуватиметься з Макроном. Основними темами розмови стануть стратегічне партнерство в області оборони, промисловості, культури та освіти, а також європейський порядок денний, зокрема проблема мігрантів.

Макрон також зустрінеться з чеським колегою Мілошем Земаном.

В Прагу французький президент прибуде після відвідання Братислави, де він привітав прем'єра Словаччини Андрія Кіску і прем'єра Петра Пеллегріні зі 100-річчям утворення незалежної Чехословаччини.

Це перший візит французького лідера в Чехію і Словаччину після вступу його на посаду.

Національні святкування 100-річного ювілею пройдуть у неділю, 28 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-