Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Британія скасовує візи підозрюваним у вбивстві Хашоггі

Британія скасовує візи підозрюваним у вбивстві Хашоггі

Укрінформ
Велика Британія вирішила скасувати візи громадянам Саудівської Аравії, підозрюваним у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила прем`єр-міністр Великої Британії тереза Мей, повідомляє агентство AFP у Twitter.

"Великобританія скасовує візи підозрюваним у вбивстві Хашоггі саудівцям", - йдеться у повідомленні.

За словами Мей, міністр внутрішніх справ Британії Саджид Джавід "вживає заходів проти всіх підозрюваних" у вбивстві журналіста Хашоггі, щоб запобігти їх в'їзду до Великої Британії.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: турецькій поліції не дозволили оглянути колодязь

Як повідомлялося раніше, державний секретар США Майк Помпео заявив, що офіційний Вашингтон скористається Глобальним Актом Магнітського для накладення санкцій проти високопоставлених осіб, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Зокрема США запровадять такі заходи, як скасування віз та інші обмеження.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло - розчленоване та вивезено.

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві. Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши ці визнання "недостатніми".

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-