Берлін не готовий включатися в нову гонку озброєнь — Маас

Берлін не готовий включатися в нову гонку озброєнь — Маас

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас має намір боротися за збереження Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), про вихід з якого днями заявили США.

Про це дипломат сказав виданням медіагрупи Funke.

"Цей договір зачіпає життєво важливі інтереси Європи. Поки є шанс підтримувати договір, ми хочемо боротися за нього всіма дипломатичними засобами", - заявив Маас.

Він наголосив, що має намір використовувати вплив на обидві сторони. "Ми поставимо цю тему на чільне місце порядку денного НАТО. Ми готові впливати на Росію з метою сприяння дотриманню ДРСМД. Ми не готові почати нову гонку озброєнь", - сказав міністр.

Він назвав Договір про РСМД і виведення ракет середньої дальності з Німеччини "одним із найбільших досягнень політики в галузі роззброєння". Дипломат вважає за необхідне виробити "нову східну політику" з тим, щоб не допустити нових розколів у Європі. При цьому він переконаний, що тільки в тому випадку, якщо Європа буде діє злагоджено, слово європейців матиме вагу.

Читайте також: Трамп пообіцяв нарощувати ядерний потенціал США, "поки дехто не схаменеться"

Як повідомлялося, Договір про РСМД був підписаний між Сполученими Штатами Америки і тодішнім Радянським союзом у 1987 році. Він забороняє виробництво ядерних крилатих ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їх випробування і розгортання.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати мають намір вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, тому що РФ порушує його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-