Помпео пообіцяв, що караван мігрантів не перетне кордон США

Помпео пообіцяв, що караван мігрантів не перетне кордон США

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео твердо заявив, що Сполучені Штати не дозволять нелегальним мігрантам, які прямують до Америки, перетнути південний кордон країни або залишитися на американській території.

Таку заяву він зробив у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до американського законодавства, Сполучені Штати не дозволять нелегальним іммігрантам увійти або залишитися в США", - заявив Помпео, пославшись на позицію глави Білого дому.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати "уважно стежать за караваном мігрантів", який налічує тисячі вихідців з Гондурасу та інших країн регіону, та рухається через Гватемалу й Мексику в напрямку США. "Багато мігрантів намагаються пройти через ці країни, й таким чином порушують їхній суверенітет, закони та процедури", - підкреслив глава Держдепартаменту.

Помпео також висловив стурбованість, що ці люди можуть стати жертвами контрабандистів і торговців людьми. "Ми глибоко стурбовані насильством, яке провокують деякі учасники цього походу, а також очевидною політичною мотивацією окремих організаторів каравану", - підкреслив держсекретар.

Читайте також: Пентагон визнав поранення генерала США в Афганістані

У цьому зв'язку він привітав співпрацю керівництва США й Мексики, а також взаємодію з Управлінням Верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ) щодо протистояння викликам міграції в регіоні та масового прибуття людей у Мексику. "Сполучені Штати готові допомогти уряду Мексики в цих зусиллях", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-