Втручання Росії у вибори: спецпрокурор США зацікавився Wikileaks

Втручання Росії у вибори: спецпрокурор США зацікавився Wikileaks

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням “російської справи”, почав вивчати зв’язки активістів з Wikileaks. 

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"Команда Мюллера нещодавно допитувала свідків про діяльність довіреної особи Трампа Роджера Стоуна, включно з його контактами з Wikileaks, і отримала телефонні записи, повідомляють люди, знайомі з цією справою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі мають докази того, що діяч Республіканської партії Пітер Сміт, якому імовірно були відомі деталі про витік даних щодо електронної пошти суперника Трампа на виборах Гілларі Клінтон, торік помер.

Крім того, слідчі допитали активіста праворадикального руху Джерома Корсі щодо його зв'язків зі Смітом та WikiLeaks.

Як пише WSJ, усіх трьох фігурантів розслідування - Стоуна, Сміта і Корсі, - об'єднує той факт, що вони довгий час намагалися роздобути компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон. І таким чином, вони могли бути потенційним каналом витоку інформації про злам електронної пошти Клінтон, яка потрапила на WikiLeaks.

Читайте також: Ассанж залишив посаду редактора Wikileaks через відсутність інтернету

Зазначається, що у Wikileaks цю інформацію не прокоментували.

Як повідомлялося раніше, спецпрокурор США Роберт Мюллер оголосить висновки основних аспектів розслідування про російське втручання у президентські вибори Сполучених Штатів у 2016 році після проміжних виборів до Конгресу у листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-