“Справа Росії” ведеться попри висловлювання Трампа - заступник генпрокурора США

“Справа Росії” ведеться попри висловлювання Трампа - заступник генпрокурора США

Укрінформ
Розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори США, яке проводиться офісом спецпрокурора Роберта Мюллера, проводиться належним чином, відповідно до закону, попри висловлювання Дональда Трампа, що це є "полюванням на відьом".

Таку оцінку висловив заступник генпрокурора США Род Розенстайн у інтерв'ю The Wall Street Journal, опублікованому в середу.

"Заступник генерального прокурора Род Розенстайн став на захист розслідування спеціального прокурора щодо втручання Росії у вибори, назвавши його "належним і незалежним", - наголошується в публікації.

Цей меседж різко контрастує з оцінками, висловленими Дональдом Трампом, який назвав розслідування "полюванням на відьом", а також "фальсифікацією".

У інтерв'ю Розенстайн також заявив, що громадськість (на відміну від нинішнього глави Білого дому) з довірою ставитиметься до висновків слідства.

Читайте також: Меркель закликає Європу захиститися від кібератак та "гравців", що за ними стоять

Заступник генпрокурора висловив категорично іншу позицію, ніж президент, лише через кілька тижнів потому, як з'явилися повідомлення про його можливу відставку. У вересні американські ЗМІ оприлюднили інформацію, що Розенстайн після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, начебто запропонував встановити прослушку в Овальному кабінеті Білого дому, щоб "дізнатися про той хаос, що поглинув адміністрацію". Сам Розенстайн пізніше заперечив цим твердженням, заявивши, що вони є неточними.

У останньому інтерв'ю The Wall Street Journal заступник генпрокурора відмовився коментувати ситуацію з його відставкою. "Президент знає, що я готовий виконувати свою роботу, якщо він хоче, щоб я робив це", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-