Могеріні: ЄС зможе запроваджувати санкції проти розробників хімзброї

Могеріні: ЄС зможе запроваджувати санкції проти розробників хімзброї

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС затвердили режим запровадження санкцій за розробку і застосування хімзброї, що відкриває шлях для накладення санкцій за атаку в Солсбері.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву Високого представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки – віце-президент Єврокомісії Федеріку Могеріні під час прес-конференції у Люксембурзі.

Рішення ЄС щодо механізму застосування санкцій за застосування хімічної зброї дозволить запроваджувати їх як щодо індивідів, так і організацій. "Це рішення дозволить ЄС вводити санкції проти індивідів і організацій, залучених до розроблення та використання хімічної зброї, де завгодно, незалежно від їхньої національності і розташування", - пояснила Могеріні.

Читайте також: Євросоюз затвердив нові санкції за розповсюдження хімзброї

Раніше у понеділок Рада Євросоюзу із закордонних справ на своєму засіданні в Люксембурзі затвердила механізм запровадження санкцій за розробку і застосування хімічної зброї. Щодо розробки такого механізму глави держав і урядів ЄС домовились на саміті наприкінці червня.

Як повідомлялося, ЄС засудив отруєння у Великобританії Сергія Скрипаля нервово-паралітичною речовиною "Новачок" і погодився з Лондоном, що за нападом у Солсбері , найімовірніше, стоїть Москва. Для запровадження санкцій Євросоюзу бракувало відповідного механізму.

Новий режим не передбачає санкцій проти держав. У обмежувальний список можуть потрапити тільки фізичні особи або організації. Штрафні заходи включають замороження активів, заборону на в'їзд в європейські країни, а також на отримання коштів від фізичних та юридичних осіб з ЄС. Санкції можуть запровадити проти причетних до розробки і використання хімічної зброї, а також проти тих, хто надає їм фінансову, технічну або іншу підтримку, йдеться в рішенні глав МЗС країн ЄС, зазначає DW.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-