Пентагону пропонують розгорнути ще три військові бази у Греції

Пентагону пропонують розгорнути ще три військові бази у Греції

Укрінформ
Міністр оборони Греції Панос Камменос під час зустрічі у Пентагоні з американським колегою Джеймсом Меттісом закликав Сполучені Штати посилити двосторонню співпрацю в галузі безпеки.

Про це повідомляє Ekathimerini

"Дуже важливо, щоб Сполучені Штати розгорнули військові потужності в Греції на постійній основі, не тільки в бухті Суда, а також поблизу міст Ларис, Волос і Александруполіс", - сказав міністр.

Як зазначається, Меттіс подякував Камменосу за те, що Греція продовжує підтримувати американську базу в бухті Суда на острові Крит, яка є важливим логістичним центром.

Меттіс також високо оцінив рішення Греції щодо доведення витрат на оборону до 2% від ВВП та модернізацію військових літаків F-16 на суму 1,5 млрд доларів. “Він також подякував міністру оборони Греції за нещодавні дії його країни щодо боротьби з російською злочинною діяльністю в регіоні”, - заявили у Пентагоні.

Читайте також: Штати готові надати кіберзброю союзникам по НАТО

Як повідомлялося, у липні влада Греції оголосила про висилку двох російських дипломатів. Ще двом співробітникам диппредставництва РФ було відмовлено у в'їзді до країни. Греція звинуватила їх у втручанні в її внутрішні справи і підкупі державних службовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-