США готові допомогти Туреччині в пошуках зниклого саудівського журналіста

США готові допомогти Туреччині в пошуках зниклого саудівського журналіста

Укрінформ
Віце-президент США Майкл Пенс заявив, що США відкриті для відправлення команди спеціальних агентів ФБР у Туреччину для розслідування загадкового зникнення журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це Пенс заявив під час виступу в прямому радіоефірі, повідомляє американське центральне видання The Hill.

На запитання ведучого, чи готові Сполучені Штати відправити до Стамбула фахівців із ФБР, якщо відповідний запит надійде від саудівської сторони, Пенс зауважив: "Я думаю, Сполучені Штати Америки готові надати будь-яку допомогу".

Він наголосив, що вільний світ "заслуговує на відповідь", куди зник саудівський журналіст, і чи був він убитий у Стамбулі. Як зазначив віце-президент США, це "має глибоко непокоїти кожного, хто плекає свободу ЗМІ та права людини в усьому світі".

Читайте також: Турецькі ЗМІ назвали підозрюваних у зникненні саудівського журналіста

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися повідомлення, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі (Хашкаджі) могли вбити в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, куди він прийшов оформлювати документи. Його бачили саме там востаннє, 2 жовтня.

Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-