Хакери зламали смартфони двох австрійок і перекинули гроші в Україну

Хакери зламали смартфони двох австрійок і перекинули гроші в Україну

Укрінформ
Невідомі хакери зламали смартфони двох жінок в Австрії та отримали доступ до банківських даних, які там зберігалися. В подальшому з кожного банківського рахунку було переведено в Україну по кілька тисяч євро.

Про це з посиланням на дані поліції повідомляє "Австрійська телерадіокомпанія" (ORF).

"Поліція розшукує невідомих злочинців, які зламали два мобільні телефони, щоб отримати дані банківських рахунків власників. В обох випадках зловмисники зняли гроші з рахунків та здійснили переказ в Україну", - йдеться у повідомленні.

Інциденти мали місце ще у травні, однак повідомили про них в поліції лише зараз.

Читайте також: Російські хакери у 2014 році викрали доповідь МЗС Бельгії щодо України – ЗМІ

Спочатку зловмисники зламали смартфон 52-річної жінки з м.Швехта (федеральна земля Нижня Австрія), отримавши доступ до онлайн-банкінгу. 16 травня з її рахунку за допомогою сервісу "смарт-гроші" (зняття готівки без картки лише шляхом введення коду) в одному з банкоматів Відня двічі було знято готівку. Австрійська поліція опублікувала фото дівчини, зроблене камерою банкомату під час зняття готівки.

У подальшому з банківського рахунку було здійснено два грошові перекази в Україну. За інформацією поліції, жителька Швехата втратила чотиризначну суму в євро.

Австрійська поліція пов’язує цей інцидент з іншим, яким стався також в травні цього року: у 55-річної жительки Відня також було зламано смартфон, отримано доступ до онлайн-банкінгу та в результаті переведено гроші в Україну. У жінки також було вкрадено чотиризначну суму в євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-