Слідство в США встановило, хто міг розсилати конверти з отрутою

Слідство в США встановило, хто міг розсилати конверти з отрутою

Укрінформ
Слідчі, які вивчають справу отримання державними установами конвертів з білим порошком, у тому числі, зі смертельно-небезпечною речовиною рицин, встановили, що їх міг розіслати колишній військовий моряк.

Про це повідомив у середу центральний американський телеканал новин Fox News із посиланням на чиновників в адміністрації.

"Конверти з підозрілою субстанцією всередині (два з яких дали позитивну реакцію на рицин), адресовані канцелярії Пентагону, Білого дому, а також офісу сенатора від штату Техас Теда Круза, були частиною скоординованих зусиль колишнього військовослужбовця ВМС",- йдеться в повідомленні.

Слідчі заявили, що один із конвертів, адресований керівництву Пентагону, мав зворотну адресу, яка звузила коло підозрюваних. Розслідування вийшло на колишнього військового моряка, ім'я якого поки не розголошується в інтересах слідства.

Крім того, повідомляється, що підозрілий конверт від того ж відправника прийшов також у вівторок на ім'я Дональда Трампа в канцелярію Білого дому. Він також був вилучений правоохоронцями.

Читайте також: Пентагон отримав два конверти зі смертельно токсичним порошком – CNN

Подібний випадок був зареєстрований в офісі сенатора Теда Круза в Г'юстоні.

За повідомленнями Департаменту пожежної охорони міста, весь дев'ятий поверх вежі "Фенікс", де знаходиться канцелярія законодавця, був евакуйований. Двоє людей, які контактували з білою речовиною, були доставлені до лікарні.

Пізніше було встановлено, що вміст конверту не був токсичним. Нагадаємо, напередодні Міністерство оборони США вилучило два конверти, адресовані міністру оборони Джеймсу Меттісу та начальнику морських операцій адміралу Джону Річардсону. У них була виявлена смертельно токсична речовина рицин. Підозрілі конверти були передані спеціальним агентам ФБР для розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-