Пентагон отримав два конверти зі смертельно токсичним порошком – CNN

Пентагон отримав два конверти зі смертельно токсичним порошком – CNN

Укрінформ
Два конверти, адресовані керівництву Пентагону, які містили смертельно токсичну речовину рицин, були вилучені в поштовому відділення відомства.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на представника Міноборони США.

"До поштового відділення Пентагону в понеділок були доставлені два поштових відправлення, які одразу дали позитивний результат на наявність рицину", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що йдеться про "два підозрілих конверти", адресовані міністру оборони Джеймсу Меттісу та начальнику морських операцій адміралу Джону Річардсону.

Поштове відділення Пентагону знаходиться в окремому будинку на території відомства, де всі вхідні відправлення тестуються спеціальною скринінговою службою. Тому жодний конверт чи посилка, які показують позитивний результат тестування на наявність небезпечних речовин, не потрапляють далі й не становлять небезпеки для решти особового складу відомства.

Як повідомив у зв'язку з останнім інцидентом речник Пентагону полковник Роб Міннінг, зараз персонал поштової служби, який контактував з підозрілими конвертами, перебуває під карантином. У понеділок конверти були передані спеціальним агентам ФБР для проведення розслідування.

Читайте також: Трамп підписав бюджет Пентагону, $250 мільйонів з якого піде Україні

Рицин – дуже токсична сполука, яка видобувається з касторових бобів. Речовина може зберігатися як у вигляді порошку, так і в рідкому та газоподібному станах. Вона неодноразово була застосована під час терактів.

У разі отруєння рицином людина спочатку відчуває нудоту, що в подальшому призводить до внутрішньої кровотечі шлунку й кишечника, а потім до відмови печінки, селезінки й нирок, і як наслідок, до летального випадку через відмову системи кровообігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-