У Кремлі стверджують, що не знайшли полковника Чепіги у списках

У Кремлі стверджують, що не знайшли полковника Чепіги у списках "героїв Росії"

Укрінформ
Кремль не має інформації про те, що Анатолій Чепіга, якого ЗМІ ідентифікували як підозрюваного у «справі Скрипалів» Руслана Боширова, нагороджувався зіркою "героя Росії".

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Інтерфакс".

«Так, перевірили. У мене немає інформації про те, що людина з таким ім'ям нагороджувалася», - сказав Пєсков.

Напередодні Пєсков пообіцяв, що в Кремлі перевірять матеріали розслідування міжнародної команди журналістів Bellingcat і видання The Insider у «справі Скрипалів», в яких стверджується, що Руслан Боширов насправді є "героєм Росії" Анатолієм Чепігою.

У розслідуванні Bellingcat, оприлюдненому напередодні, йшлося про те, що підозрюваний в отруєнні екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його доньки Юлії у Солсбері, Руслан Боширов - насправді Анатолій Чепіга, він міг воювати на сході України.

У матеріалі зазначається, що у грудні 2014 року полковник Чепіга був удостоєний найвищої державної нагороди Росії - звання "героя Російської Федерації" - «за проведення миротворчої місії».

Напередодні видання «Коммерсант» повідомило, що у Росії жителька села Березівка Амурської області впізнала в одному з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, «Руслані Боширові», свого односельця Анатолія Чепігу.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: справжнє ім’я ГРУшника “Петрова” назвуть за 7-10 днів

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як «Новічок».

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження «Новічка».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами британського прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані, які в'їхали за паспортом на імена Олександра Петрова і Руслана Боширова, є офіцерами ГРУ.

Фото: Кадр RT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-