Новим мером Єревана стане комік - ЗМІ

Новим мером Єревана стане комік - ЗМІ

Укрінформ
У результаті перемоги блоку "Мій крок" на позачергових виборах до Ради старійшин Єревана новим мером вірменської столиці стане комік Айк Марутян.

Про це повідомляє портал News.am.

"На виборах перемогу здобув блок "Мій крок", підтримуваний прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. За нього проголосували 81,06% виборців", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, комік Айк Марутян, який очолив пропорційний список блоку "Мій крок", механічно стає мером столиці Вірменії згідно з пунктом 2 статті 44 закону Вірменії "Про місцеве самоврядування в місті Єреван", оскільки ця політична сила отримала набагато більше необхідної для цього абсолютної більшості місць у Раді старійшин Єревана - столичному представницькому органі.

Читайте також: Прем'єр-міністром Словенії став колишній комік

У зв'язку з тим, що відповідно до виборчого законодавства Центрвиборчком Вірменії має оголосити остаточні офіційні підсумки виборів на 7-ий день після голосування, тобто 30 вересня, а згідно з пунктом 6 статті 17 того ж закону "Про місцеве самоврядування в місті Єреван", у разі проведення позачергових виборів перше засідання скликаються на 10-ий день після цього, що означає, що Марутян вступить на посаду 10 жовтня.

Як повідомлялося, прем'єр-міністром Словенії став колишній комік Мар'ян Шарець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-