ЄСПЛ визнав Росію відповідальною за дії у Придністров’ї

ЄСПЛ визнав Росію відповідальною за дії у Придністров’ї

Укрінформ
Європейський суд з прав людини визнав Росію винною у порушенні прав людини у Придністров'ї, зобов'язавши російську владу виплатити двом сім'ям з регіону компенсацію у розмірі 75 тисяч євро. 

Про це поінформували у молдавській правозахисній організації "PROMO-LEX", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

"Суд зобов'язав Росію виплатити 50 тисяч євро матері Олександра Стоматі, військовослужбовця, який насильно був призваний у лави збройних сил невизнаного Придністров'я і згодом помер за нез‘ясованих обставин", - йдеться у повідомленні правозахисників. 

Підкреслюється також, що згідно з рішенням європейської судової інстанції, Росія порушила одну зі статей Європейської конвенції з прав людини - право на життя. 

Іншій сім'ї з Придністровського регіону, син якої теж був призваний в армію, а згодом його знайшли мертвим на березі Дністра, ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити компенсацію у розмірі 22 тисяч євро 

Читайте також: У США готують резолюцію із закликом до РФ вивести війська з Придністров'я

Правозахисники повідомляють також, що відмова від служби у лавах збройних сил невизнаного Придністров'я карається владою регіону штрафом у розмірі 1,7 тисячі євро або тюремним ув‘язненням терміном до двох років.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-