Пентагон вважає РФ і Китай головними загрозами у кіберпросторі

Пентагон вважає РФ і Китай головними загрозами у кіберпросторі

Укрінформ
Пентагон оприлюднив свою першу стратегію кібербезпеки при адміністрації Трампа, назвавши Росію і Китай головними загрозами для США в кіберпросторі.

Про це повідомляє Fox News.

"Росія проводила віртуальні інформаційні операції з метою чинити вплив на населення США і кинути виклик американським демократичним процесам", - йдеться у звіті Пентагону.

У свою чергу Китай робить спроби заволодіти конфіденційною інформацією американської адміністрації і приватних компаній.

Міноборони США висловлює намір "продовжувати захищатися" і "зупиняти або припиняти зловмисні дії в кіберпросторі у їх витоках". Деталі ймовірних операцій у сфері кібербезпеки не розголошуються.

Водночас у документі зазначається, що в разі війни сили США у сфері кібербезпеки "будуть готові боротися з противником разом з повітряними, сухопутними, морськими та космічними силами".

Читайте також: Сенат США схвалив військовий бюджет-2019: Україні дадуть $250 млн

Крім Росії і Китаю, в документі згадуються Іран і Північна Корея, які використовують кібератаки для того, щоб завдати шкоди американським громадянам і загрожувати інтересам Сполучених Штатів.

Стратегія у сфері кібербезпеки, підписана міністром оборони США Джеймсом Меттісом, є першим подібним документом Пентагону з 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-