Трамп звинуватив Китай у спробах змінити результати виборів у США

Трамп звинуватив Китай у спробах змінити результати виборів у США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп публічно звинуватив Китай у неприхованих спробах змінити результати виборів у Штатах шляхом впливу на електорат, зайнятий у сільськогосподарській та індустріальній галузях.

Про це глава Білого дому написав у серії твітер-повідомлень, оприлюднених у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Китай відкрито заявляє, що намагається активно вплинути на наші вибори та змінити їх результати, атакуючи наших фермерів, скотарів та промисловців через те, що вони віддані мені. Що Китай не розуміє – так це те, що ці люди є великими патріотами і цілком все усвідомлюють", - написав глава Білого дому в одному з повідомлень.

В іншому дописі він підкреслив, що Китай багато років користується перевагами в торгівлі, які надають США. "Вони також знають, що я є тим, хто може це зупинити", - зауважив Трамп.

Американський президент також пообіцяв Китаю "суттєву й швидку" економічну реакцію, якщо Пекін спробує вплинути на американський електорат.

Нагадаємо, адміністрація Трампа встановила мита на продукцію з КНР на загальну суму $50 млрд, змусивши Пекін провести радикальні зміни в торговельній стратегії, галузі передачі технологій та субсидування високотехнологічної промисловості. У відповідь Китай оголосив про введення додаткових тарифів на імпорт зі США на суму $60 млрд.

Тим часом, у Білому домі не виключають, що ближчим часом США знову посилять митний тиск на КНР, запровадивши тарифи на суму $200 млрд.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-