Британія запровадить нові санкції проти РФ лише після Brexit - міністр

Британія запровадить нові санкції проти РФ лише після Brexit - міністр

Укрінформ
Велика Британія запровадить нові санкції проти Росії у зв'язку зі спробою отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії лише після виходу країни з Євросоюзу.

Про це заявив міністр безпеки Великої Британії Бен Уоллес, повідомляє The Telegraph.

"Так звана поправка Магнітського, яку прем'єр-міністр (Тереза Мей -ред.) хотіла "негайно задіяти" після хімічної атаки в Солсбері, не буде введена до виходу Великої Британії з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після того як про це рішення повідомив міністр безпеки Великої Британії Бен Уоллес, ряд депутатів-консерваторів, які лобіювали схвалення правки, висловили обурення.

Вона передбачає, що уряд може запроваджувати санкції проти людей, які порушують права людини у світі. Обмежувальні заходи можуть включати замороження активів та заборону на в'їзд до Великої Британії.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: журналісти дізналися, як розважалися “кремлівські вбивці”

Як відомо, "список Магнітського" був розроблений у 2012 році в Вашингтоні. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського, і запроваджував візові та фінансові санкції щодо низки російських чиновників. У "чорний список" Вашингтон вніс осіб, відповідальних за позасудові розправи, тортури та інші грубі порушення прав людини.

Аналоги цієї норми були схвалені в Естонії, Канаді, Литві та Латвії - 2018. У Британії в 2017 році була прийнята перша частина "акта Магнітського". Вона стосується заморожування активів тих, хто, на думку Лондона, причетний до грубих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-