The Telegraph: інтерв’ю Петрова і Боширова — це кара за провал операції та “сліди”

The Telegraph: інтерв’ю Петрова і Боширова — це кара за провал операції та “сліди”

Укрінформ
Російські спецслужби переживають кризу через невдалий замах на екс-агента Головного розвідувального управління (ГРУ) Сергія Скрипаля у Солсбері.

Про пише британська газета The Telegraph  в неділю, 16 вересня.

У самій російській розвідці вважають, що співробітники ГРУ Руслан Боширов та Олександр Петров "вийшли за межі допустимого" у своїх спробах вбити Скрипаля та його доньку Юлію, повідомили виданню високопоставлені джерела в уряді Великої Британії.

За даними видання,  підозрюваним в отруєнні Скрипалів довелося дати інтерв'ю на російському телебаченні, що було своєрідним покаранням за те, що вони "наслідили" у ході операції: потрапили на камери відеоспостереження, їздили громадським транспортом, а також не знищили флакон від парфумів, що містив нервово-паралітичну речовину "Новічок".

Як повідомила британське видання The Daily Mail, Петров і Боширов за кілька годин до атаки вживали наркотики та розважалися з повіями у готельному номері.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: номер підозрюваного привів журналістів до Міноборони РФ

Скотленд-Ярд і незалежна прокурорська служба Великобританії вважають, що імена Боширова і Петрова - вигадані.

У розмові з головним редактором RT Маргаритою Симоньян вони заявили, що їх імена - справжні і що вони дійсно є тими людьми, які показані на відеозаписах. Втім, за їхніми словами, вони приїхали до Великої Британії з туристичною метою.

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Великобританія звинуватила в отруєнні Скрипалів, - звичайні цивільні особи. Президент РФ також запропонував їм поспілкуватися зі ЗМІ і розповісти про себе.

Прокуратура Британії 5 вересня назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Сергія і Юлію Скрипалів у Солсбері. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Згідно з останніми повідомленнями британських ЗМІ, у справі про отруєння Скрипаля і його дочки є ще четверо неназваних підозрюваних, які входили у так званий загін "Чистильників".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-