Глава МЗС Німеччини пояснив важливість європейської перспективи для Балкан

Глава МЗС Німеччини пояснив важливість європейської перспективи для Балкан

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас вважає важливим створити умови надання європейської перспективи для країн Західних Балкан заради утримання їх в радарі ЄС.

Про це він сказав під час виступу в Бундестазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створити умови для європейської перспективи і для переговорів про вступ (у ЄС) Західних Балкан - правильно. Але не менш важливо те, що ми пропонуємо цим країнам європейську перспективу, надійну, тому що в противному випадку вони звернуться до інших держав, таких як Китай, які до цього вже готові, і які не поділяють наші цінності, Європейського Союзу», - заявив Маас.

Читайте також: Берлінські активісти провели акцію проти тортур в російських в'язницях

Шеф німецької дипломатії вважає, що ЄС повинен залишатися «послідовним» і надійним» у питанні європейського курсу Західних Балкан.

Виступаючи в середу з щорічним зверненням у Європарламенті щодо стану справ у Європейському союзі, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також сказав: «Ми повинні демонструвати єдність у питанні Західних Балкан, інакше наші найближчі сусіди виявляться схильними до впливу інших».

Читайте також: Маас заявиляє про необхідність збалансованих відносин зі Штатами

Зазначимо, що Берлін зацікавлений в процесі євроінтеграції Західних Балкан не в останню чергу тому, що це передбачено «Берлінським процесом», що стартував 28 серпня 2014 на конференції «Західні Балкани та ЄС» у столиці ФРН. Ініціатором процесу виступили канцлер Ангела Меркель і тодішній глава МЗС, а нині федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-