Євросоюз став на бік Гаазького трибуналу в конфлікті зі США

Євросоюз став на бік Гаазького трибуналу в конфлікті зі США

Укрінформ
Європейський Cоюз підтримує Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, на адресу якого лунають погрози з боку США через можливе розслідування ймовірних злочинів американських військових в Афганістані.

Про це у четвер заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє AP.

"Високопоставлений дипломат ЄС повідомила, що Союз залишається стійким прихильником Міжнародного кримінального суду попри засудження трибуналу з боку США", - йдеться у повідомленні.

Могеріні додала, що Європейський Союз продовжить у повній мірі рішуче підтримувати МКС та його роботу.

За її словами, завдяки роботі трибуналу "у світі посилилася справедливість попри проведення деякими країнами політики з позиції сили".

Читайте також: Суд Гааги візьметься за ймовірні злочини в Афганістані попри погрози США

Як повідомлялося, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі небезпечним і безвідповідальним через наміри суду розслідувати ймовірні воєнні злочини американських військових в Афганістані. Він також пригрозив суддям і прокурорам суду забороною на в'їзд до США, замороженням їхніх активів та організацією проти них кримінального переслідування.

У відповідь Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі заявив, що продовжить виконувати свою роботу попри погрози США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-