США готові ввести санкції проти Міжнародного кримінального суду в Гаазі - Болтон

США готові ввести санкції проти Міжнародного кримінального суду в Гаазі - Болтон

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі небезпечним і безвідповідальним на тлі намірів суду розслідувати ймовірні військові злочини американців в Афганістані.

Про це він заявив у Вашингтоні, повідомляє агентство AFP.

"Теоретично МКС притягує винуватців найбільш кричущих звірств до відповідальності за їхні злочини, виносить справедливе рішення стосовно жертв і стримує майбутні зловживання. На практиці, однак, суд є неефективним і безвідповідальним", - сказав Болтон.

Він наголосив, що Вашингтон відкидає будь-яке рішення суду про кримінальне переслідування американських військовослужбовців і співробітників розвідслужб за ймовірні злочини проти затриманих в Афганістані.

За словамами Болтона, розслідування військових злочинів в Афганістані є "абсолютно необгрунтованим і незаконним".

Читайте також: США хочуть пригрозити санкціями гаазькому суду - ЗМІ

"Сполучені Штати будуть використовувати будь-які засоби, необхідні для захисту наших громадян та наших союзників, від несправедливого судового переслідування цим незаконним судом", - заявив Болтон.

В якості санкцій Вашингтон може заборонити суддям і прокурорам Міжнародного кримінального суду в'їжджати в США, заморозити їхні активи та організувати проти них кримінальні переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-