Росія через соцмережі сіяла дестабілізацію у США під час виборів – сенатор Бурр

Росія через соцмережі сіяла дестабілізацію у США під час виборів – сенатор Бурр

Укрінформ
Росія використала соціальні мережі, аби спровокувати безлад і поглибити протиріччя в американському суспільстві у 2016 році. Таким чином вона здійснила напад на американський народ, а не просто на уряд США, вважає Річард Бурр, голова комітету з розвідки Сенату Конгресу США, сенатор від Республіканської партії.

Про це він заявив, закриваючи слухання на тему використання платформ соціальних мереж в іноземних операціях впливу, які відбулися 5 вересня у комітеті із розвідки Сенату Конгресу США.

«Та деструктивна операція впливу, до якої вдалися росіяни, була направлена навіть не проти уряду США, а проти американського народу. У Москві слухали, що кричать спікери на нашому телебаченні - про расу, релігію, імміграцію - і згодом використали почуте, аби посіяти протиріччя, аби провокувати безлад. Вони використали соціальні мережі, щоб дестабілізувати нашу політичну систему. При цьому Росія не схиляється ані вліво, ані вправо. Їй просто потрібен безлад. Для Росії добре мати слабку Америку», - сказав сенатор.

Читайте також: Комітет з розвідки Сенату США має докази втручання Росії у вибори

Підсумовуючи слухання, сенатор Бурр повідомив, що це вже четверта зустріч комітету з розвідки Сенату Конгресу США щодо втручання Росії у вибори президента США 2016 року. Перші три розглядали спроби зламу росіянами державної виборчої інфраструктури, висновки американських спецслужб щодо дій росіян у виборчій кампанії, дії адміністрації попереднього президента Барака Обами у відповідь. 

Сенатор висловив своє занепокоєння тим, що методи, успішно використані Росією, тепер беруть за зразок інші держави. 

«На жаль, інші держави тепер використовують російські здобутки. Доказ цьому – нещодавно виявлені операції впливу Ірану. Ми знаходимось у критичній точці. Чи стане деструктивне використання соціальних мереж іншими державами нормальною практикою? Скільки ще таких випадків ми побачимо перед тим, як знайдемо рішення? Ваші компанії – на передньому краї протидії цим загрозам», - звернувся він до виконавчих директорів Facebook і Twitter, які брали участь у слуханнях. 

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня у комітеті із розвідки Сенату Конгресу США відбувалися слухання на тему використання платформ соціальних мереж в іноземних операціях впливу. На них були присутні виконавчі директори компаній Facebook та Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-