ФБР затримало п’ятьох підозрюваних у підготовці дітей до терактів

ФБР затримало п’ятьох підозрюваних у підготовці дітей до терактів

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань заарештувало п'ятьох осіб, яких підозрюють у тому, що вони незаконно утримували неповнолітніх дітей та готували їх до терактів.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Наразі ФБР арештувало п'ятьох підозрюваних у вчиненні злочину - двох чоловіків та трьох жінок. Найближчі кілька днів вони пробудуть у в'язниці. Очікується, що розгляд їх справи у федеральному суді США розпочнеться у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Австралії заарештували студента зі Шрі-Ланки, який планував теракти

Серед іншого затриманих звинувачують за статтями про незаконне зберігання зброї нелегальними мігрантами та сприянні у вчиненні злочину. Максимальний термін ув'язнення лише за першим пунктом - до 10 років.

13 серпня суддя Сара Бакус відмовилася давати дозвіл на арешт затриманих осіб і відпустила їх на волю. За її словами, прокурори не змогли довести їй, що підозрювані несуть небезпеку для оточуючих.

Прокурори заявляли, що всі п'ятеро готували зморених дітей до терактів у американських школах. Вони просили суд дати дозвіл на арешт підозрюваних і пояснювали, що вони становлять небезпеку для суспільства.

Суддя з аргументами обвинувачення не погодилася і вирішила, що ті мають носити електронний браслет і раз на тиждень бачитися зі своїми адвокатами.

Вирок Сари Бакус спричинив скандал - критики називали її "прихильником ісламських терористів". Згодом Бакус почала отримувати погрози - її евакуювали із зали суду.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня у віддаленому бараці в пустелі в американському штаті Нью-Мексико знайшли 11 дітей, яких готували до вчинення терактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-