У США висунули звинувачення лобісту

У США висунули звинувачення лобісту "Опоблоку"

Укрінформ
Американські прокурори пред'явили звинувачення Семюелу Паттену - діловому партнеру колишнього російського консультанта екс-президента України Віктора Януковича Костянтина Килимника - в уникненні реєстрації іноземним агентом для лобіювання інтересів української партії "Опозиційний блок".

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Американські прокурори у п'ятницю пред'явили звинувачення діловому партнеру Костянтина Килимника, російському консультанту, обвинуваченому спецпрокурором Робертом Мюллером в уникненні реєстрації іноземним агентом для лобіювання інтересів української партії", - йдеться у повідомленні.

Паттена звинуватили у порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і прихованому лобіюванні "Опозиційного блоку" між 2014 і 2018 роками.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: у Трампа намагаються знайти компроміс з РФ — WP

Йому може загрожувати покарання терміном до п'яти років у в'язниці.

Як зазначається, Паттен був також давнім партнером Пола Манафорта, колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа.

Як повідомлялося, 31 липня в США розпочався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-