Єльцин пропонував Клінтону провести секретні переговори на підводному човні

Єльцин пропонував Клінтону провести секретні переговори на підводному човні

Укрінформ
Колишній президент РФ Борис Єльцин пропонував своєму американському колезі Біллу Клінтону провести секретні переговори на підводному човні.

Про це йдеться у розсекреченій стенограмі їх розмови, опублікованій у документах президентської бібліотеки імені Білла Клінтона, повідомляє видання Times.

"Нещодавно розсекречені стенограми Білого дому показують, що Борис Єльцин якось запропонував провести таємний саміт з Біллом Клінтоном на підводному човні", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Єльцин повідомив своїм американським колегам за місяць до своєї несподіваної відставки у 1999 році, що його наступником буде Володимир Путін, якого він описав як "глибоку і сильну" людину, яка добре розбирається в різних темах. Пізніше Єльцин знову порекомендував Клінтону Путіна як "демократа", людину з "внутрішнім стержнем, яка знає Захід".

Читайте також: З архіву Клінтона: Єльцин попереджав, що комуністи можуть анексувати Крим

Видання повідомляє, що "майже 600 сторінок документів, оприлюднених президентською бібліотекою Клінтона в штаті Арканзас, детально висвітлюють теплі, але складні стосунки, що склалися між Єльциним та Клінтоном у 1990-х роках".

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-