Трамп намагався викупити компромат на себе за останні 30 років — NYT

Трамп намагався викупити компромат на себе за останні 30 років — NYT

Укрінформ
Дональд Трамп разом зі своїм тодішнім адвокатом Майклом Коеном перед президентськими виборами у 2016 році хотів викупити всі матеріали журналістів, які його компрометують.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на джерела.

"Він (Трамп - ред.) зі своїм адвокатом Майклом Коеном розробив план викупу компромату на Трампа, яке National Enquirer і її компанія-засновниця зібрали на нього починаючи з 1980-х років", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, гендиректор компанії-засновниці National Enquirer - American Media - Девід Пекер виступатиме ключовим свідком у розслідуванні щодо виплат, зроблених Коеном від імені Трампа під час президентської кампанії 2016 року. Прокурори надали йому частковий імунітет, щоб отримати свідчення на главу США.

Кілька колишніх працівників компанії розповіли The New York Times, що Пекер протягом декількох десятиліть скуповував компромат на Трампа, але не давав йому ходу і заборонив підлеглим використовувати зібрані матеріали під час президентської кампанії 2016 року.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: у Трампа намагаються знайти компроміс з РФ — WP

За інформацією видання, у серпні 2016 року American Media придбала права на історію колишньої моделі Playboy Карен Макдугал за $150 тисяч і зобов'язання використовувати ресурси видань групи для просування її кар'єри як фахівця з фітнесу. Але American Media так і не опублікувала її історію про інтимні стосунки з Трампом. Крім того, у справі фігурує епізод з виплатою $130 тисяч колишній порноактрисі Стефані Кліффорд, також відомої як Стормі Деніелс, яка стверджувала, що мала інтимні стосунки з мільярдером.

NYT також вказує, що невідомо, скільки матеріалів про Трампа все ще перебуває у розпорядженні American Media. Видання припускає, що деякі з них уже знищені. Слідчі не повідомили, чи отримали вони будь-які матеріали крім тих, які стосуються Макдугал і Кліффорд.

Як повідомлялося, колишнього адвоката Трампа Майкла Коена запідозрили в ухиленні від сплати податків і шахрайстві на більш ніж 20 мільйонів доларів.

Він визнав себе винним за вісьмома пунктами обвинувачень, зокрема в тому, що під час виборчої кампанії 2016 року за вказівкою Трампа заплатив за мовчання двом жінкам, які заявили про сексуальні зв'язки з майбутнім президентом.

Сам Трамп різко розкритикував свого колишнього адвоката, назвавши його заяви вигаданими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-