ЄС посилить оборонну співпрацю з країнами Західних Балкан - Могеріні

ЄС посилить оборонну співпрацю з країнами Західних Балкан - Могеріні

Укрінформ
Європейський Союз хоче посилити співпрацю у сфері безпеки та оборони з усіма країнами Західних Балкан.

Про це заявила на прес-конференції у Відні Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні після завершення неформального засідання міністрів оборони країн-членів Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми маємо хорошу співпрацю з нашими друзями із Західних Балкан. Ці країни беруть участь у деяких з наших місій, і ми б хотіли посилити співробітництво у сфері безпеки та оборони з усіма країнами Західних Балкан", - заявила вона.

Читайте також: В Австрії проходить неформальний саміт міністрів оборони країн ЄС

Могеріні додала, що тема співпраці із західнобалканськими країнами матиме також обговорення під час неформального засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яке проходить 30-31 серпня у Відні.

Посилення співпраці в оборонній сфері з країнами Південно-Східної Європи та Західних Балкан стало однієї з головних тем зустрічі у Відні та відбулося з ініціативи головуючої в Раді ЄС Австрії.

Читайте також: Зміна кордонів: дипломат прокоментував можливий прецедент на Балканах

Міністр оборони Австрії Маріо Кунасек під час спільної з Могеріні прес-конференції повідомив, що під час засідання обговорювалися конкретні кроки із зміцнення безпеки на Західних Балканах та вказав на необхідність обговорення таких кроків безпосередньо з представниками цих країн. З цієї метою 26 вересня в австрійське місто Грац запрошені міністри оборони країн цього регіону для того, щоб "ще більше інтенсифікувати дискусії та надіслати їм ясний та позитивний сигнал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-