США не проти корекції кордонів між Косово й Сербією, якщо ті домовляться

США не проти корекції кордонів між Косово й Сербією, якщо ті домовляться

Укрінформ
США не виступатимуть проти обміну територіями між Сербією та Косово, якщо обидві сторони про це домовляться.

Про це повідомляє Balkan Insight із посиланням на заяву радника американського президента з питань національної безпеки Джона Болтона, яку той зробив у п’ятницю в Києві.

«Політика США полягає в тому, що, якщо дві сторони можуть вирішувати питання між собою та досягти домовленості, то ми не виключаємо територіальних змін. Ми не заважатимемо вирішенню питання кордону між Сербією та Косово і думаємо, що ніхто в Європі теж не буде проти цього, якщо сторони знайдуть задовільне рішення», - заявив Болтон.

Як відомо, Джон Болтон виступав проти одностороннього проголошення Косовом незалежності в 2008 році, задовго до того, як став радником Трампа.

Читайте також: Болтон: Участь РФ у переговорах про миротворців для Донбасу - непряме визнання проблеми

США та більшість країн ЄС визнають незалежність Косова в теперішніх кордонах, а от Сербія – категорично не визнає суверенітету свого колишнього автономного краю. Більше того, Белград контролює північну частину Косова, заселену переважно сербами.

Останнім часом все частіше чути думки, зокрема й від сербського президента Александра Вучича, про доцільність корекції кордонів між Сербією та Косово в обмін на визнання Приштини Белградом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-