Фейгін упевнений, що суд не поверне йому статус адвоката

Фейгін упевнений, що суд не поверне йому статус адвоката

Укрінформ
Російський юрист Марк Фейгін упевнений, що суд відмовить йому в апеляції на позбавлення статусу адвоката.

Про це захисник повідомив у коментарі Укрінформу.

«Нагадаю, що Хамовницький суд Москви почне розгляд мого позову до адвокатської палати з приводу позбавлення мене статусу адвоката в п'ятницю об 11.00. Відсотків на 90 впевнений, що це буде останнє засідання, на якому винесуть рішення. І абсолютно впевнений, що відповідь для мене буде негативна», - сказав Фейгін.

За його словами, Хамовницький суд давно відомий своїми резонансними сумнівними рішеннями: справа Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва, справа Pussy Riot. «Тепер ця скарбниця поповниться ще й моєю справою», - вважає Фейгін.

Він також зазначив, що його позбавили статусу адвоката за три твіти влітку 2017 року на адресу Кремля і його сателітів. При цьому, на думку юриста, був «цілий букет порушень» з боку Адвокатської палати Москви. Найочевидніший із них – той, що був пропущений 6-місячний строк, протягом якого можна було виносити покарання. «Нагадаю, що я єдиний адвокат, якого позбавили статусу не за щось інше, а за слова. Я чув багато розповідей від адвокатів радянських часів – Фрідріха Незнанского, який став пізніше письменником, Бориса Андрійовича Золотухіна, з яким був у Держдумі. І ось все повертається – адвокатура стає підрозділом Мін'юсту. Те, що відбувається зараз, розглядаю як другу серію розправи з адвокатурою в нашій країні», - підкреслює Фейгін.

Юрист підкреслив, що після проходження всіх інстанцій у російських судах перенесе розгляд даного питання в ЄСПЛ. При цьому він апелюватиме до статті 40 Європейської конвенції і наполягатиме на пріоритетному розгляді справи, щоб вирішення питання не затягнулося надовго. Фейгін оцінює свої шанси на виграш справи в ЄСПЛ як високі.

Читайте також: Громадський захисник сьогодні нарешті потрапив до Сущенко

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав в Хамовницький суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. Засідання в Хамовницькому суді Москви проходили 5 та 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу по справі незаконно затриманого до РФ українського журналіста Романа Сущенко він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-