Суд в США відмовив росіянам у відстороненні Мюллера від справи щодо виборів

Суд в США відмовив росіянам у відстороненні Мюллера від справи щодо виборів

Укрінформ
Суд в окрузі Колумбія відмовив російській компанії Concord Management and Consulting LLC в проханні відсторонити спецпрокурора Роберта Мюллера від розслідування справи про російське втручання у вибори президента США в 2016 році.

Про це пише "Радіо Свобода".

"Позивачі намагалися довести, що спецпрокурор Мюллер був незаконно призначений керівником розслідування. Компанія Concord - одна з трьох юридичних осіб, які разом з 13 російськими фізичними особами були звинувачені Мюллером у впливі на виборчу кампанію 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп назвав фейковим розслідування Мюллера щодо РФ

Слідство вважає, що російська сторона намагалася посилити позиції Дональда Трампа, який в підсумку і виграв вибори, та послабити позиції його опонента від Демократичної партії Хіларі Клінтон.

Нагадаємо: офіс спецпрокурора Мюллера продовжує активно розслідувати справу щодо втручання Росії в президентську кампанію та можливу змову команди Дональда Трампа з росіянами. Одним із останніх важливих зрушень розслідування став суд над колишнім керівником кампанії Трампа Полом Манафортом, якого звинувачують у фінансовому шахрайстві, незаконному лобіюванні, корупційних зв'язках з олігархами, пов'язаними з РФ. Прокурори намагаються довести суду присяжних, що людина, яка мала сумнівні зв'язки за кордоном, у тому числі з російськими олігархами, наближеними до Кремля, керувала компанією кандидата в президенти США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-