Екс-адвокат Трампа потрапив під слідство за підозрою в податковому шахрайстві

Екс-адвокат Трампа потрапив під слідство за підозрою в податковому шахрайстві

Укрінформ
Проти колишнього адвоката президента США Майка Коена проводиться розслідування на предмет можливих махінацій з виплатою податків, а також отримання банківських кредитів.

Про це повідомило у вівторок американське видання The Wall Street Journal.

"Юридичний тиск, який відчуває Майкл Коен, зростає в рамках широкого розслідування його особистого бізнесу і діяльності від імені його колишнього клієнта, президента Трампа", - йдеться в публікації.

Читайте також: Американські ЗМІ не вірять, що Манафорт надавав послуги Порошенку

Зокрема, як пише видання, "федеральні прокурори в Нью-Йорку вивчають, чи не був пов'язаний Майкл Коен з податковим шахрайством".

Як уточнюється, слідчі встановлюють порядок декларування у звітних документах Коена доходів від його бізнесу, пов'язаного з таксі в Нью-Йорку.

"Цей прибуток включав сотні тисяч доларів, отриманих готівкою та іншими виплатами за останні п'ять років", - зауважує WSJ.

Читайте також: Білий дім не сумнівається у втручанні РФ у вибори - радник Трампа

Крім того, прокурори вивчають, чи були надані Коену кредити в банках без надання ним відповідної документації.

У квітні ФБР провело обшук в офісі особистого адвоката Трампа Майкла Коена, вилучивши документацію, пов'язану зі скандалом навколо зв'язків президента з порноакторкою. Серед документів були також електронні листи, податкові документи та записи, пов'язані з перерахуванням грошей. Водночас, за повідомленнями, були також ділові записи та листування між Коеном і Трампом.

Тепер юриста підозрюють у фальсифікації, банківських махінаціях і фінансових порушеннях, пов'язаних з передвиборчою кампанією нинішнього президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-