У Південному Судані закінчилась п'ятирічна громадянська війна

У Південному Судані закінчилась п'ятирічна громадянська війна

Укрінформ
Представники двох народностей Південного Судану - президент і колишній віце-президент - підписали мирний договір і договір про розподіл влади в країні.

П'ятирічна громадянська війна забрала десятки тисяч життів, повідомляє DW.

Сторони конфлікту в громадянській війні в Південному Судані в неділю, 5 серпня, підписали мирний договір. Президент країни Салва Кіір закликав зробити все можливе, щоб цей договір допоміг подолати розкол в країні. "Мій уряд і я знаємо, які фінансові і політичні втрати приніс цей конфлікт уряду, регіону і всього континенту", - заявив він.

Читайте також: На виборах в Зімбабве переміг чинний президент Мнангагва

Підписаний договір передбачає розподіл влади в країні, де останні п'ять років тривав збройний конфлікт між народністю динка, до якої належить президент Салва Кіір, і народністю нуер, до якої належить відправлений у відставку віце-президент Рієка Машар. Згідно з цим договором, Машар повертається на посаду віце-президента. Посередницьку роль в укладенні миру зіграв Судан, наголошується в повідомленні.

З початку громадянської війни тут загинули десятки тисяч людей, близько чотирьох мільйонів були змушені залишити свої домівки. Південний Судан відокремився від Судану в 2011 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-