У Росії підтвердили направлення в США конфіденційного листа щодо Сирії

У Росії підтвердили направлення в США конфіденційного листа щодо Сирії

Укрінформ
У Міністерстві оборони Росії підтвердили, що начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов у липні направив лист голові Комітету начальників штабів Збройних сил США Джозефу Данфорду через конфіденційний канал зв'язку.

Про це повідомляє Interfax.ru.

У листі Герасимова Данфорду містилися пропозиції Росії щодо проблеми біженців у Сирії, гуманітарного розмінування, і, зокрема, йшлося про біженців у таборі Рукбан на контрольованій США території, зазначили у відомстві.

У Міноборони наголосили, що Герасимов у відповідь на звернення Данфорда за підсумками російсько-американського саміту в Гельсінкі поінформував про вжиті РФ спільно з владою Сирії заходи щодо стабілізації обстановки. "Зокрема, йшлося про готовність російської сторони опрацювати з сирійською владою питання щодо забезпечення гарантій безпеки біженцям з табору "Рукбан" в контрольованому США районі Ет-Танф і створення необхідних умов для їх повернення в свої домівки", - йдеться в повідомленні.

"Також було зроблено пропозицію щодо координації питань гуманітарного розмінування, в тому числі в м.Ракка, вирішення інших першочергових гуманітарних проблем для якнайшвидшого налагодження мирного життя на всій території Сирії і нейтралізації спроб залучення терористами біженців у свої лави", - сказали у військовому відомстві.

У Міноборони також висловили невдоволення тим, що конфіденційна інформація потрапила в ЗМІ. "Викликає розчарування нездатність американської сторони дотримуватися домовленості про оприлюднення змісту контактів тільки за згодою обох сторін", - наголошується в повідомленні міністерства.

Читайте також: Росія надіслала США таємний лист з пропозиціями щодо Сирії - Reuters

Раніше агентство Reuters повідомило, що начальник Генштабу РФ направив голові Комітету начальників штабів "таємний лист", в якому містилися пропозиції щодо співробітництва в Сирії і відновлення країни. Агентство зазначає, що пропозиції російської сторони були зустрінуті "дуже холодно".

Фото: newdaynews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-