Слідчі в США встановили зв'язок росіянки Бутіної з оточенням Трампа – WP

Слідчі в США встановили зв'язок росіянки Бутіної з оточенням Трампа – WP

Укрінформ
Офіційний звіт, переданий профільному комітету Сенату США, свідчить про те, що росіянка Марія Бутіна, яку підозрюють у шпигунській діяльності, мала прямі контакти з високопоставленим представником президентської кампанії Дональда Трампа.

Про це повідомило в п'ятницю американське центральне видання The Washington Post.

"Марія Бутіна, російська активістка у сфері прав на володіння зброєю, якій минулого місяця були висунуті звинувачення як незареєстрованому агенту Кремля (в лобістській діяльності – ред.), за кілька тижнів до виборів у 2016 році перебувала в контакті з колишнім помічником кампанії Трампа, який мав увійти до президентської перехідної команди", - пише видання із посиланням на документи, надані Комітету Сенату США з питань розвідки.

Це свідчить про те, що Бутіна була більш наближена до оточення президента Трампа, ніж вважалося раніше, уточнюється в публікації.

У документах йдеться про контакти Марії Бутіної з Джорджем Гордоном, який упродовж шести місяців обіймав посаду директора національної безпеки кампанії Трампа. Йому також була запропонована можливість продовжити виконувати ці функції у так званій "перехідній команді" президента – після виборів (у листопаді 2016 року) до інавгурації (у січні 2017 року).

У вересні та жовтні 2016 року Бутіна й Гордон обмінялися кількома листами по електронній пошті, після чого Гордон отримав запрошення відвідати концерт рок-групи Styx у Вашингтоні. Зі свого боку, він запросив Бутіну відвідати його вечірку на честь дня народження наприкінці жовтня.

Читайте також: Шпигунський скандал у США: Чого не розуміє Трамп

Нагадаємо, американські прокурори звинувачують Марію Бутіну в спробі проникнути в політичну систему США під керівництвом високопоставленого російського чиновника. Це відбувалося одночасно зі намаганнями Москви втрутитися в президентські вибори в Сполучених Штатах Америки.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-