Московський суд переніс апеляцію Фейгіна на 17 серпня

Московський суд переніс апеляцію Фейгіна на 17 серпня

Укрінформ
Наступне засідання суду, на якому продовжать розгляд апеляції російського юриста Марка Фейгіна на рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката, відбудеться 17 серпня.

Про це сам Фейгін повідомив у коментарі Укрінформу.

«Передусім, потрібно сказати, що засідання перенесено на 17 серпня. Також можу повідомити, що на процесі за моїм позовом до Адвокатської палати Москви я заявив відведення судді Хамовницького суду Бугиніну. На минулому засіданні було багато причин це зробити», - сказав Фейгін.

Найважливіша причина, за його словами, це те, що суддя Хамовницького судна Москви Герман Бугинін відмовив у клопотанні про виклик до суду в якості свідків президента Адвокатської палати Москви Полякова і віце-президента Клювганта. 

Читайте також: Фейгін хоче бачити у суді керівників Адвокатської палати Москви

«Але це ж абсолютно необхідний захід, оскільки представник адвокатської палати, призначена ними, слабо орієнтується у цій справі, сьогодні на засіданні вона була «ніяка», не відповідала на запитання. Ну і суддя по ходу засідання відверто глумився. Відчувалося, що його мета якнайшвидше закінчити це засідання, кінцевий результат якого йому вже зрозумілий», - зазначив захисник.

Він також повідомляє, що сталося якесь непорозуміння з Національною асоціацією адвокатів України. «У нещодавньому інтерв'ю телеканалу «Прямий» я висловив думку, що велика частина російських адвокатів, які працюють зі справами українських політв'язнів у РФ, як ми кажемо, «підментовані», тобто пов'язані з російськими силовиками, спецслужбами. А в НААУ це чомусь віднесли до себе, на рахунок українських адвокатів, і почали обурюватися. Ще раз підкреслюю - я говорив про російських адвокатів і від слів своїх не відмовляюся. Паралельно хотів би вточнити у НААУ, чому в її структурі знаходиться місце для адвоката Портнова, але не знаходиться - для адвоката Фейгіна?», - резюмує юрист.

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24, квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін поінформував, що подав у Хамовницький суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. 5 липня у Хамовницькому суді Москви пройшов його розгляд, засідання суду перенесли на 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений в якості громадського захисника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-