Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нові історії втручання у вибори по всьому світі

Нові історії втручання у вибори по всьому світі

Блоги
Укрінформ
Приватна розвідкомпанія з Ізраїлю – Black Cube стала одним із "антигероїв" останнього звіту Британського Парламенту

Новий цікавий персонаж для мене в історії втручання у вибори по всьому світі.

Після інформації, яку я отримав у Лондоні від керівника групи розслідувань Channel 4, про втручання комерційних компаній у виборчий процес по всьому світу (Філіппіни, Кенія, Нігерія), це ще більш цікаво.

Познайомтеся з приватною розвідувальною компанією з Ізраїлю – Black Cube, яка стала одним із "антигероїв" останнього звіту Британського Парламенту.

У ЗМІ повідомляється, що Ізраїльська приватна розвідувальна компанія Black Cube прослуховувала неурядові організації Угорщини під час виборчої кампанії з грудня 2017-го по березень 2018-го з метою зібрати компромат для вигоди прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

"Ето ж-ж-ж-ж – нєстроста".

У своїй щорічній промові на румунському курорті Беіле-Тушнад, Віктор Орбан закликав виборців на наступних виборах до Європарламенту голосувати проти нинішньої "ліберальної еліти"...

(Так і хочеться кричати: "А я вам казав!!!")

Ще в 2014 році друг Володимира Путіна заявив про свою підтримку "неліберальній демократії" – концепції, що стала розповсюджуватися по усій Європі. На цей раз він фактично проголосив відкрите протистояння існуючому порядку денному ЄС.

До всього цього Стівен Бенон (американський правий радикал та колишній радник Трампа) заявив, що планує надавати всебічну підтримку європейським правим популістам.

Як досвічений "конспіролог" я знаю, що було б неправильно пов'язувати усі ці процеси бездумно, але я б поставив в тоталізаторі на те, що "старушкє Європє" підходить кінець!

Так от...

Агенти Black Cube раніше могли заважати угоді по ядерній програмі Ірану, могли бути замішані у тиску на жінок у справі Вайнштейна, могли бути замішані у фабрикації компромату на голову Управління по боротьбі з корупцією Румунії. Загалом Black Cube підозрюють у масштабній роботі проти Сороса в Європі, яку публічно очолює Орбан.

Раніше ізраїльську фірму звинувачували у втручанні у вибори в Нігерії та у зв'язках з британскою Cambridge Analytica. Колишній співробітник та whistleblower Cambridge Analytica Крістофер Уайлі заявив про те, що під час президентських виборів у Нігерії – SCL Group (материнська компанія Cambridge Analytica) винаймала ізраїльтян для зламу електронної пошти кандидата Мохаммада Бухарі в пошуках компромату.

На додачу до всього, депутат Європарламенту Гай Верховштадт заявив, що Європі потрібен "свій Мюллер" – себто прокурор, який досліджуватиме втручання Росії у вибори.

Він також наголосив, що "настав час відбиватися".

Користуючись нагодою, хотів би сказати: "Пізно, шановний! Треба було відбиватися, коли ми казали "вовки"... Зараз, мабуть, вже час купувати попкорн..."

Сюди ж слід згадати, як Нетаньяху зі своїми партнерами намагалися вмовити Трампа обміняти Україну на Сирію. Ну, і наостанок питання: скільки вихідців із Радянського Союзу та радянської Росії у згаданій компанії Black Cube?

Приємного відпочинку у серпні.

#ElectionWatchMIP

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-