Аварія на паризькому вокзалі: електропостачання відновлять вже сьогодні

Аварія на паризькому вокзалі: електропостачання відновлять вже сьогодні

Укрінформ
На вокзалі Монпарнас у Парижі планують сьогодні відновити постачання електороенергії, яке було припинене через пошкодження електричного генератора в результаті пожежі у п'ятницю.

Про це повідомляє France24.

"Якщо перевірка (відновленого генератора – ред.) відбудеться успішно, ми відновимо постачання електроенергії в понеділок після обіду", - заявив прес-секретар RTE, оператора з постачання електроенергії RTE, Франсуа Бротте.

За його словами, після перевірки відновлення постачання електроенергії в повному обсязі має відбутися до кінця дня у вівторок.

Аварія сталася перед вихідними, коли багато парижан мали намір вирушити у відпустки. Монпарнас - це друга за розміром та пасажирообігом залізнична станція в країні.

Частину потягів було перенаправлено на вокзал Аустерліц, незначна частина продовжує рух через вокзал Монпарнас. У неділю на вокзалі Монпарнас очікувалося відбуття/прибуття 100 тисяч пасажирів.

Читайте також: Ейфелеву вежу закрили через сильний вітер

На залізниці радять на разі відкласти поїздки з даного вокзалу і пропонують повернути кошти за квитки.

Як відомо, електростанція в передмісті Парижа Іссі-ле-Муліно, що здійснює електропостачання вокзалу Монпарнас, була сильно пошкоджена пожежею три дні тому. В RTE не називають причини пожежі, але версію навмисного підпалу відкинули.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-